Regeringen samler kriseberedskab efter Bruxelles-eksplosioner

Regeringen har som konsekvens af eksplosionerne i Bruxelles tirsdag morgen kaldt Den Internationale Operative Stab til samling klokken 13.

Det oplyser udenrigsminister Kristian Jensen (V) i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Den Internationale Operative Stab danner grundlag for en hurtig og effektiv dansk indsats for at hjælpe danskere ved katastrofer og større ulykker i udlandet

- Oven på morgenens bombeeksplosioner i Bruxelles har vi nu indkaldt Den Internationale Operative Stab til møde i Udenrigsministeriet klokken 13.

- Her vil Rigspolitiet, Beredskabsstyrelsen, ministerier samt repræsentanter for rejsebranchen tage bestik af situationen i Bruxelles og koordinere danske myndigheders videre indsats, siger Kristian Jensen.

Belgiens premierminister, Charles Michel, siger, at mange er dræbt og såret ved eksplosioner i lufthavnen og i metrosystemet. Han angiver det foreløbige antal af dræbte til mindst 21 personer, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Jeg fordømmer på det kraftigste terrorangrebene i Bruxelles i dag, siger Kristian Jensen.

- Gerningsmændene er gået efter at ramme selve symbolet på vores europæiske fællesskab og de steder, hvor vi færdes frit. Vores stærkeste modsvar er at stå sammen og ikke lade vores demokrati, frihed eller levevis give efter for frygt og afmagt.

- Vi skal vise, at vores vilje til frihed er stærkere end deres trang til undertrykkelse, siger udenrigsministeren, som oplyser, at Udenrigsministeriet indtil videre ikke har informationer om danskere blandt de sårede og dræbte.

Også statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har udtalt sig.

- Terroren har ramt midt i Europas hjerte. Uskyldige mennesker er blevet myrdet og kvæstet af hensynsløse terrorister. ‎

- Mine tanker går til de ramte og deres pårørende og hele det belgiske folk. Familier og menneskeskæbner er på et øjeblik blevet slået itu. Det fylder mig med lige dele vrede, afsky og sorg.

- Jeg kan ikke tage kraftig nok afstand fra de brutale handlinger, vi har set her til morgen og de formørkede kræfter, der står bag‎.

- Belgien er ikke alene. Al vores solidaritet går til det belgiske samfund. Vi står sammen i Europa.

- De danske myndigheder følger situationen tæt og tager de nødvendige forholdsregler, lyder det fra Løkke i en pressemeddelelse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip