Regeringen sender flere unge i lære på havet

Det er Finansudvalget, der torsdag har sagt god for det øgede optag, og ifølge uddannelsesminister Morten Østergaard (R) er det helt nødvendigt med flere pladser, hvis Danmark skal bevare sin plads forrest i feltet.

»Regeringen har en ambition om, at vi skal have den bedst uddannede generation nogensinde. Vi må ikke miste én arbejdsplads i Danmark, fordi vi ikke er dygtige nok.«

»Hvis vi skal beholde vores førerposition som en af verdens førende maritime nationer og understøtte vækstperspektiverne i Det Blå Danmark, skal vi sikre, at vores unge får de rette kompetencer til at løfte den opgave,« oplyser ministeren i en pressemeddelelse

Det Blå Danmark dækker over samtlige maritime og søfartsrelaterede virksomheder og erhverv i herhjemme. De maritime uddannelser giver adgang til en række job på havet, ligesom det kan sikre plads hos for eksempel rederier og shippingvirksomheder.

Ifølge regeringen er der høj efterspørgsel efter de færdiguddannede, og det er et positivt tegn, understreger erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF).

»Den høje beskæftigelse ser jeg som et udtryk for, at der er akut brug for kvalificeret arbejdskraft både på land og offshore. Derfor er det godt både for de maritime erhverv og for de mange unge, der gerne vil uddannes inden for denne branche, at vi nu matcher efterspørgslen fra erhvervslivet,« forklarer Annette Vilhelmsen i meddelelsen.

De maritime professionsbacheloruddannelser omfatter maskinmesteruddannelsen, skibsføreruddannelsen og skibsofficersuddannelsen. Der er i alt otte maritime uddannelsesinstitutioner og to skoleskibe.

Dagens Gossip