Regeringen siger stop: Går ind i lægekonflikt

Regeringen fremsætte fredag et lovforslag om almen praksis. Det sker, efter at regionerne har opsagt aftalen med Praktiserende Lægers Organisation (PLO).

Tidlig fredag morgen opsagde regionerne aftalen. Baggrunden er mangel på realisme fra de praktiserende lægers organisation, mener de.

- Vi oplever, at PLO modarbejder vores mål om at sikre borgerne ensartet høj kvalitet, lægedækning i hele landet og sammenhæng med det øvrige sundhedsvæsen, siger Jens Stenbæk, der er formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN).

Lægerne derimod er rasende over, at de ikke længere vil have indflydelse på deres egen virksomhed med den nye aftale. Som en allersidste udvej har lægerne truet med at lukke alle landets 2100 lægehuse og nægte at behandle patienterne.

- Der vil være nye krav til åbningstider og tilgængelighed, og så skal regionerne have mere kontrol med lægernes arbejde, siger formanden for PLO, Henrik Dibbern.

- Hvis et lovindgreb har virkning fra før 1. september og ikke respekterer udløbet af vores aftale, så er jeg overbevist om, at lægehusene lukker før 1. september, siger Henrik Dibbern.

Ifølge danske regioner er udgifterne til almen praksis steget fra 7,0 milliarder kroner i 2007 til 8,4 milliarder kroner i 2011.

Praktiserende læger tjener i gennemsnit 1.065.000 kroner om året, når alle udgifter er trukket fra.

 

Dagens Gossip