Regeringen skærer 1,5 milliarder mere på ulandsbistand

En opjusteret asylprognose får regeringen til at svinge sparekniven med yderligere cirka 1,5 milliarder over ulandsbistanden. Og det er ud over de 2,9 milliarder, man har skåret væk med torsdagens finanslovaftalen for 2016. Det skriver netavisen Altinget.

Den ekstra besparelse skyldes, at regeringen har opjusteret sin prognose for antallet af asylansøgere i 2015 og 2016 fra 15.000 til 25.000.

Og det kommer altså til at koste på udviklingsbistanden, hvor regeringen forventer at skulle finde pengene til at dække udgifterne til asylansøgerne.

Det har udenrigsminister Kristian Jensen (V) ifølge Altinget oplyst på et møde i Udviklingspolitisk Råd. Og den melding vækker stor utilfredshed hos Socialdemokraterne.

- Det er håbløst. Hvis man vil stoppe flygtningestrømmen, så skal man jo ikke spare på udviklingsbistanden, siger partiets udviklingsordfører, Mette Gjerskov til Altinget.

Regeringen havde allerede før den endelige finanslovsaftale annonceret besparelser for cirka 2,9 milliarder på udviklingsbistanden. De fastholdes i den endelige finanslov for 2016, som faldt på plads torsdag.

Men nu skal der så skæres yderligere inden for den samlede bevilling på cirka 14,8 milliarder kroner.

Hvordan besparelser udmøntes ligger ikke fast og skal forhandles.

- Der er ikke noget fastlagt endnu. Det er noget, vi fortsat skal forhandle om. Mere kan jeg ikke sige endnu, siger Venstres udviklingsordfører, Michael Aastrup Jensen, til Altinget.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip