Regeringen skrotter kritiseret diagnoseliste

Ifølge DR Nyheders oplysninger skal det i stedet være en læge, der vurderer, om en borger er så syg, at denne skal tilbydes sygedagpenge.

»Regeringen er optaget af at sikre, at mennesker med en livstruende sygdom i fremtiden ikke står uden forsørgelse, hvis de fortsat er syge og har behov for at få sygedagpenge«, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen til DR Nyheder.

Den såkaldte diagnoseliste på 11 sygdomme blev i februar mødt af kritik fra både oppositionen og patientorganisationer. Særligt Gigtforeningen har set med skepsis på diagnoselisten.

»Alt i alt er vi jo tilfredse med, at det nu er sådan, at mennesker, der er syge, ikke risikerer at stå fuldstændig uden indtægt. Tidligere var det sådan, at omkring tre til fire om dagen fuldstændig kunne miste deres indtægt på grund af varighedsbegrænsningen, og den urimelige situation er vi kommet af med,« siger Gigtforeningens direktør Lene Witte til DR Nyheder.

Et andet centralt forslag i den nye sygedagpengemodel er at droppe en varighedsbegrænsning på 52 uger, som blev indført i 1989. Varighedsbegrænsningen betyder, at en borger maksimalt kan få udbetalt sygedagpenge i 52 uger fordelt på de seneste 18 måneder. Til gengæld vil man indføre en ny regel, der betyder, at alle borgere skal have revurderet deres sygedagpengesag efter seks måneder.

»Der skal altid være et økonomisk sikkerhedsnet spændt ud under syge borgere. Sygedagpenge skal ikke stoppe ved en bestemt dato, men først når det giver mening,« skrev beskæftigelsesminister Mette Frederiksen i februar.

I alt 430.000 danskere får hvert år sygedagpenge. Heraf er 27.000 personer fortsat sygemeldt efter 52 uger og sygedagpengeperiodens udløb.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip