Regeringen sløjfer plan om at få alle med i folkeskolen

Regeringen vil sløjfe sit mål om at skabe en folkeskole, hvor stort set alle specialskoleelever er med i den almindelige folkeskole.

Dermed falder planen om at inkludere 96 procent af eleverne i folkeskolen.

- Vi synes, det er forkert udelukkende at have fokus på et tal. Vi mener i stedet - og det har vi hele tiden ment - at det er vigtigere at tage udgangspunkt i de enkelte elever. At sikre en god inklusion for det enkelte barn, siger Anni Matthiesen, der er børne- og uddannelsesordfører for regeringspartiet Venstre.

Beslutningen er truffet, dagen før regeringens ekspertudvalg onsdag vil præsentere netop den anbefaling.

- Vi anbefaler, at man tænker anderledes fremover, for den indsats giver ikke mening mere, siger formand for ekspertgruppen Claus Hjortdal, der onsdag afleverer en rapport til regeringen, til TV 2.

Han siger, at inklusionsmålet havde sin ret i en proces med at få nogle elever tilbage fra specialklasserne. Men den proces er man færdig med, mener ekspertgruppens formand.

Claus Hjortdal har tidligere ifølge TV 2 sagt til magasinet Zetland, at man vil sparke bolden op til en mindre firkantet model end nu, hvor et inklusionsbarn automatisk udløser ret til en støttepædagog 12 timer om ugen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip