Regeringen strammer kursen over for fodboldbøller

Folketinget førstebehandler tirsdag eftermiddag et lovforslag, der giver politiet bedre mulighed for at slå ned på fodboldbøller.

»Politiet får nogle bedre redskaber til at skride ind over for fodboldbøller, blandt andet bliver karantænereglerne skærpet, og politiet får nogle mere effektive værktøjer,« siger SFs retsordfører Karina Lorentzen (SF), der har gjort kampen mod fodboldbøller til en af sine mærkesager.

Lovforslaget betyder blandt andet, at en allerede udstukket karantæne kan forlænges, ligesom klubberne får mulighed for at tage billeder af de karantæneramte, så de lettere kan identificeres. Desuden udvides den nuværende karantænezone for udebanefans fra 500 meter til 3.000 meter.

»Vi rammer bøllerne der, hvor det gør mest ondt. Udover en bøde forlænger vi nemlig deres karantæne, hvis de overtræder karantænen,« siger Karina Lorentzen.

»Jeg tror også, det vil få en stor betydning, når vi udvider karantænezonen helt op til 3.000 meter. Det betyder, at man ikke kan sidde på et værtshus lige rundt om hjørnet og gejle en stemning op,« siger Karina Lorentzen.

Lovforslaget er resultatet af en handlingsplan med navnet »Gode fodboldoplevelser for alle,« som Justitsministeriet og Rigspolitiet står bag sammen med Dansk Boldspil Union, Danske Fodbold Fanklubber og Divisionsforeningen.

»Det smukke er, at alle parter står bag det her,« siger Karina Lorentzen og håber på bred politisk opbakning til forslaget.

Hun har selv tidligere været fortaler for, at fodboldklubberne også bør være med til at betale regningen, når der udkommanderes politistyrker for at bekæmpe fodboldbøllerne.

»Jeg har været talsmand for, at vi skulle se på den svenske model, hvor klubberne selv er med til at finansiere politiindsatsen. Det er ikke en del af det her lovforslag, men det er klart, at hvis det fortsat er et stort problem, eller hvis klubberne ikke gør noget af sig selv for at bekæmpe problemet, så må vi se på det igen,« siger Karina Lorentzen.

Dagens Gossip