Regeringen strammer regler for boligsalg

Regeringen regner med at kunne være klar med forslag til en opstramning af loven om ejendomsformidling til efteråret. Loven om ejendomsformidling er den lov, som udstikker rammerne for, hvordan ejendomsmæglerne arbejder.

Og regeringen ser blandt andet på, om der skal være åbne budrunder i forbindelse med boligsalg. Det har man i eksempelvis Norge og Sverige. Ejendomsmæglerens rolle i forhold til køber og sælger er ligeledes under lup. Herhjemme er mægleren sælgers mand, i andre lande er mægleren både køber og sælgers mand.

Herudover ser regeringen på reglerne for vederlag i forbindelse med formidlingsaftalen samt spørgsmålet om, hvad eksempelvis begrebet »solgt eller gratis« indeholder.

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) fremhæver, at det er som led i regeringens konkurrencepolitiske udspil fra sidste efterår, at der er sat gang i en analyse på ejendomsmæglerområdet.

»Når analysen foreligger, vil jeg vurdere, hvilke tiltag som kan være med til at bidrage til øget gennemsigtighed og konkurrence på ejendomsmæglerområdet til gavn for forbrugerne. Jeg forventer at kunne fremsætte et lovforslag i den kommende folketingssamling,« siger Annette Vilhelmsen.

Hos både Forbrugerrådet, advokaterne og ejendomsmæglerne hilser man nye regler på området velkommen. Forbruger-rådet vil ikke kommentere, hvad det præcis ønsker ændret, før resultaterne af regeringens analyse foreligger.

»Men den nuværende lov bygger på en række lappeløsninger lavet hen ad vejen. Derfor kan det være godt at lave nogle helt grundlæggende ændringer,« siger senior-jurist i Forbrugerrådet, Tina Dhanda Kalsi.

Den nyvalgte formand for Dansk Ejendomsmæglerforening, Torben Strøm, fremhæver, at en forenkling af reglerne kun kan være en fordel for alle. Men han afviser samtidig, at der på nuværende tidspunkt ikke er konkurrence nok mellem mæglerne.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip