Regeringen suspenderer ejendomsvurderinger

Ifølge DR Nyheder suspenderer regeringen samtidig de omtalte 2013-vurderinger. Boligejerne må derfor vente til 2015, før der kommer en ny vurdering.

Beregninger fra Skatteministeriet, som Berlingske er i besiddelse af, viser, at mindst 85.000 boligejere er i risikozonen for at have betalt for meget i ejendomsværdiskat på baggrund af Skats forkerte vurderinger i 2011. Skatteministeriet vurderer samtidig, at ti procent af boligejerne er i risikozonen for at betale for meget i grundskyld. Det er de personer skatteministeren onsdag fremlægger en løsning for.

Løftet om tilbagebetaling gælder stadig kun de boligejere, som har fået deres hus vurderet for højt i den seneste ejendomsvurdering fra 2011. Skatteminister Holger K. Nielsen fortalte i søndagens udgave af Berlingske at:

»Vi har fundet en løsning, så vi vil kunne betale pengene tilbage til de mennesker, der har betalt for meget i enten ejendomsværdiskat eller grundskyld på baggrund af 2011-vurderingerne. Vi har ikke identificeret dem endnu, men vi regner med at kunne gøre det, selvom det bliver svært og komplekst. Vi vil automatisk tage fat i alle dem, vi kan finde, og skulle vi ikke få fat i alle, så kan de klage og få deres sag vurderet,« sagde han.

Skatteministeren vil holde pressemøde i Skatteministeriet og her vil han også fremlægge et forslag til et nyt og bedre ejendomsvurderingssystem. Ifølge Berlingskes oplysninger vil skatteministeren efterfølgende indkalde Folketingets partier til forhandlinger, da det vil kræve en ændring af loven at rette op på de mange fejl ved Skats ejendomsvurderinger.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip