Regeringen tavs om privat drift af folkeskoler

Skrevet af admin

17/02/2014

Mest læste i dag

Hvis de offentlige kroner skal bruges bedst muligt, så bør private firmaer få lov til at byde ind på at drive alt fra folkeskoler og gymnasier til børnehaver og vuggestuer.

Sådan lyder den senest anbefaling fra regeringens egen Produktivitetskommission.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) har udsendt en skriftlig kommentar om Produktivitetskommissionens anbefaling. Her tager hun dog ikke konkret stilling til forslaget:

- Vi er meget optaget af at udvikle og udbygge samarbejdet mellem offentlige og private aktører over alt, hvor det er hensigtsmæssigt.

- Vi følger naturligvis udviklingen i konkurrenceudsættelsen i kommuner og regioner og vil derfor samlet vurdere de mange forslag, som er kommet fra Produktivitetskommissionen, siger Margrethe Vestager i pressemeddelelsen.

Ifølge Produktivitetskommissionen bør det offentlige sende langt flere opgaver i udbud, så private får mulighed for at byde ind på driften - også på områder, hvor det ikke er muligt i dag.

- Ved udbud er det ikke afgørende, om det er en privat eller en offentlig aktør, der får opgaven. Det afgørende er, at opgaven bliver udsat for konkurrence.

- Det er dén, der får leverandørerne til at være effektive, siger kommissionens formand, Peter Birch Sørensen, i en pressemeddelelse.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) har ikke ønsket at kommentere anbefalingerne, men henviser til Margrethe Vestager.

/ritzau/