Regeringen tegner lys fremtid for private job

Virksomhederne i den private sektor er klar til at hyre flere medarbejdere, hvis blot efterspørgslen fortsætter med at stige.

Det forudser regeringen i prognosen Økonomisk Redegørelse, som økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) fremlægger mandag, skriver Børsen.

Ifølge redegørelsen har de private virksomheder færre ansatte, end før den økonomiske krise begyndte, men produktiviteten stiger, lyder det.

- Det er et rigtigt godt tegn, siger Margrethe Vestager til Børsen.

- Vi begynder at nå et sted, hvor der er behov for at hyre folk ind igen i en anden størrelsesorden, end vi har set det i de seneste par år, hvor beskæftigelse og ledighed har ligget på et stabilt niveau, tilføjer hun.

Værditilvæksten i den private sektor - eksklusiv olieudvinding og den finansielle sektor - er steget med fem procent fra 2009 til 2012. Det sker samtidig med, at bruttonationalproduktet (BNP) blot er vokset med 2,25 procent, skriver Børsen.

Øget efterspørgsel vil hurtigere kunne mærkes på behovet for arbejdskraft, da landets virksomheder har trimmet antallet af medarbejdere, lyder det fra eksperterne fra Økonomiministeriet i redegørelsen.

Handelsbankens cheføkonom, Jes Asmussen, er dog ikke helt så optimistisk som regeringens fagøkonomer.

Han mener stadig, at verdensøkonomien er for ustabil til, at virksomhederne tør skrive under på flere ansættelseskontrakter. Desuden vurderer Jes Asmussen, at der er nok ledig kapacitet på det private arbejdsmarked.

- Derfor tror jeg godt, at man kan møde efterspørgslen, uden at der er behov for at ansætte ny arbejdskraft, siger cheføkonomen til Børsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip