Regeringen tilbyder kompromis på skoledagens længde

Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti blev således fredag eftermiddag mødt med et kompromisforslag fra regeringen side i forhold til skoleugens længde.

Regeringen er i sit kompromis gået væk fra en 37 timers skoleuge for de ældste elever. I stedet skal elever i 0.-3. klasse have 30 timer ugentligt, elever i 4.-6. klasse 35 timer ugentligt, og de ældste elever fra 7.-10. klasse skal også have 35 timer.

I regeringens udspil til en folkeskolereform »Gør en god folkeskole bedre« lagde regeringen ellers op til at udvide skoleugen til 37 timer for udskolingen, 35 timer for mellemtrinnet og 30 timer i indskolingen.

Med udspillet imødekommer regeringen især Venstre, der har krævet en maksimal skoleuge på netop 35 timer modsat K og DF, der gerne ser en endnu kortere uge. Men Dansk Folkeparti er ganske positiv efter dagens forhandlinger.

»Vi går efter at nå hinanden. Vi har spillet ud med en skoledag fra 8 til 14, det er udgangspunktet. Regeringen vil have en skoleuge helt op til 37 timer. Vi går efter at få trukket skoleugens længde i vores retning,« siger DFs folkeskoleordfører Alex Ahrendtsen (DF) til Berlingske og vurderer, at der kan ligge en aftale klar i begyndelsen af næste uge.

Men glæden fortsætter ikke hele vejen omkring bordet. Ifølge Berlingskes kilder er især de Konservative langt fra tilfredse med regeringens udspil, der ikke imødekommer partiet, der vægrer sig ved at tvinge de danske elever på skolebænken 35 timer om ugen.

Ifølge Berlingskes oplysninger blev regeringen og de tre partier fredag enige om at de danske skolelever fremover skal have engelsk fra 1. klasse og undervisning i et andet fremmedsprog fra 5. klasse. I har de først det fra henholdsvis 3. og 7. klasse.

Meget tyder på, at regeringen og de tre partier inden længe kan indgå en aftale om en folkeskolereform. I forrige uge fandt man frem til et kompromis om den anden store knast, de forkætrede aktivitetstimer, som regeringen helt har besluttet at tage ud af reformen. Således kunne Berlingske fortælle, at regeringen nu betegner hele skoledagen som undervisning, dog med den tilføjelse, at motion og bevægelse samt tilbud om lektiehjælp fortsat skal indgå i skolen.

I sidste uge dannede de borgerlige partier fælles front i forhandlingerne og lagde en fælles liste med ti krav på bordet foran undervisningsminister Christine Antorini (S). Flere af dem er fortsat på forhandlingsbordet i næste uge. For eksempel er man ikke nået til enighed om, hvornår eleverne skal have karakterer fra, om afgangsprøven i dansk og matematik skal bestås, for at man kan gå videre i uddannelsessystemet, ligesom spørgsmålet om resultatkontrakter til skolelederne fortsat ikke har været på bordet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip