Regeringen: Udflytninger til provinsen kan tage flere år

Skrevet af admin

01/10/2015

Mest læste i dag

Det kan komme til at tage "flere år", inden de statslige arbejdspladser er kommet på plads rundt omkring i de 38 byer i provinsen, som regeringen har udpeget.

Det fremgår af regeringens plan for udflytningen af 3900 statslige arbejdspladser, som blev præsenteret torsdag.

- Arbejdspladserne flyttes så hurtigt, som det er praktisk muligt. De fysiske flytninger forventes at strække sig over flere år. De konkrete flytninger gennemføres på grundlag af planer, som de ansvarlige ministerier udarbejder, lyder det i planen "Bedre Balance".

- Regeringen er bevidst om, at det for de omfattede institutioner og medarbejdere er en svær proces med betydelige udfordringer. Det vil tage tid, før institutionerne er helt på plads i de nye rammer med en normal drift, lyder det.

Mens flytningerne står på, må borgere og virksomheder forberede sig på at få dårligere service fra de offentlige institutioner.

- Der kan opstå tilfælde, hvor opgaveløsningen midlertidigt taber fart og bliver mindre effektiv som følge af flytningerne, lyder det i "Bedre Balance":

- Det kan medføre, at borgere og virksomheder i en overgangsperiode for eksempel kan risikere længere sagsbehandlingstider, og at institutionerne i lavere grad opfylder deres mål. Det kan ikke undgås helt, når der foretages så omfattende flytninger.

Regeringen vil bruge 400 millioner kroner på at flytte 3900 arbejdspladser til 38 byer i provinsen. Det er den største udflytning nogensinde.

De 38 byer er placeret i i alt 25 kommuner.

/ritzau/