Regeringen, V og DF giver lektietilbud til de Konservative

Tilbuddet bliver fremsat onsdag aften i finansministeriet.

»Vi ønsker at få gennemført den her aftale (den nye skolereform, red.), og så synes jeg det er fint, at vi kommer med et tilbud til de Konservative,« siger finansminister, Bjarne Corydon (S), der flankeret af Venstres Kristian Jensen (V) håber på at få de Konservatives formand Lars Barfoed med på en aftale.

»Hvis vi kan få 95 procent af den her gode aftale igennem, er det værd at komme med det her tilbud,« siger Kristian Jensen.

Tilbuddet til de Konservative vil betyde, at langt størstedelen af den nye folkeskolereform - som i sidste uge blev indgået mellem Dansk Folkeparti, Venstre og regeringen - bliver gennemført fra 1. august 2014, men lektiecafeerne skal der først tages stilling til efter et valg.

»Nu må vi se, hvad de Konservative siger, men jeg har ryddet kalenderen i morgen,« siger Bjarne Corydon.

De konservative har været utilfredse med skemalagte lektiecaféer og et øget antal undervisningstimer. De to elementer forstyrrer familiernes hverdag, mener partiet. På den baggrund indgik Regeringen fredag en aftale med Venstre og Dansk Folkeparti om en ny folkeskolereform uden de Konservative.

Aftalen betyder, at de danske skoleelever får en længere skoleuge. De mindste elever skal i skole 30 timer om ugen, mellemklasserne får en skoleuge på 33 timer, mens de ældste elever skal gå i skole 35 timer om ugen. Desuden kan eleverne se frem til engelsk fra 1. klasse, mens der også skal være plads til mindst en lektion med bevægelse hver dag.

Hvordan de Konservative stiller sig er endnu uvist.

Dagens Gossip