Regeringen vil ændre ægteskabslov

»Vores ægteskabslov trænger til en modernisering, for loven er på flere punkter forældet og trænger til et eftersyn. Nu tager vi endnu et skridt i retning af en mere nutidig lov, hvor borgerne får meget mere indflydelse på deres egen vielse uanset hvilken kommune, de bor i,« siger social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) i en pressemeddelelse.

Ændringerne skal gøre det muligt for en borgmester at foretage vielser uden for sin egen kommune. Initiativet betyder, at et par kan blive viet af deres egen borgmester uden for deres bopælskommune, og at par, der ønsker at blive viet i deres bopælskommune, eksempelvis i deres hjem, kan blive viet af en borgmester fra en anden kommune.

»Jeg synes, det er helt oplagt, at folk selv bestemmer, hvor de vil vies – man kan jo sagtens have tilhørsforhold til et sted i en anden kommune end den, man bor i. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi gør op med de nuværende regler og giver borgerne mere frihed til at vælge, hvem der skal vie dem, og hvor det skal foregå,« siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) i pressemeddelelsen.

Regeringen forventer at fremsætte lovforslaget, der gør ændringerne mulige, til februar næste år.

Dagens Gossip