Regeringen vil afsætte 100 millioner til danske klubber

Skrevet af admin

13/05/2015

Mest læste i dag

Fodbold-, håndbold- og ishockeyklubber præsenterer hvert år adskillige røde regnskaber, men det skal være slut.

Professionelle sportsklubbers indtjening er ofte tæt knyttet til resultaterne, som kan svinge meget, og det gør ifølge regeringen, at det kan være svært at skaffe langsigtet kapital til investeringer.

Derfor foreslår regeringen at oprette investeringsfonden Dansk Sportskapital, hvortil der afsættes 100 millioner kroner til lån, egenkapital og garantistillelse for professionelle klubber i sportsgrene med en national ligastruktur.

- En del sportsklubber oplever udfordringer med at tiltrække langsigtet kapital til investeringer, der fremmer en solid forretningsdrift og styrker udviklingsmulighederne, siger Henrik Sass Larsen, erhvervs- og vækstminister, i en pressemeddelelse.

- Regeringen ønsker med Dansk Sportskapital at give klubberne en mulighed for at få adgang til ansvarlig og tålmodig kapital.

- Det kan bidrage til en stabil national liga, hvor danske klubber fremadrettet undgår den store økonomiske ustabilitet, som vi for eksempel har set flere steder i udlandet, siger Henrik Sass Larsen.

Endnu er det dog kun et forslag, og der mangler stadig noget benarbejde for at slibe forslaget til, så det rammer det faktiske behov, klubberne har.

- Jeg vil nu gå i dialog med de relevante forbund og klubber, så vi er sikre på, at vi får udformet Dansk Sportskapital på den mest optimale måde, lyder det fra erhvervs- og vækstministeren.

Hos Danmarks Idrætsforbund (DIF) vækker forslaget begejstring.

- I DIF bakker vi op om det forslag til en vækstfond på idrætsområdet, som erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen netop er kommet med, siger DIF-formand Niels Nygaard i en pressemeddelelse.

- Det lægger op til vækst og beskæftigelse i de professionelle sportsklubber og læner sig således op ad DIF’s eget vækst- og beskæftigelsespolitiske udspil fra 2014.

Forslaget fra regeringen skal godkendes i Folketinget for at blive en realitet.

/ritzau/