Regeringen vil afskaffe CO2-afgift på el

Det skal blive billigere for virksomhederne at udlede spildevand, og CO2-afgiften på el skal afskaffes.

Det er en del af regeringens store vækstplan, der skal skabe op mod 150.000 arbejdspladser i den private sektor frem mod 2020.

Især vil afskaffelsen af CO2-afgiften gøre produktionen billigere for virksomhederne. Det vil give mellem 1,3 og 1,4 milliarder kroner mindre i statskassen i afgifter på udledning af CO2 på elektricitet, fremgår det af "Vækstplan DK".

Regeringen lægger desuden op til, at afgiften for udledning af store mængder spildevand bliver lempet. Afgiftsnedsættelsen medfører samlet set en besparelse for spildevands-virksomhederne på 140 millioner kroner allerede til næste år.

Og besparelsen stiger til 700 millioner kroner hvert år fra 2018.

Dermed står spildevands- og CO2-indgrebet tilsammen for rundt regnet en femtedel af vækstplanens samlede skatte- og afgiftsgaver på 10 milliarder til erhvervslivet.

Men også de vægtbaserede emballageafgifter sænkes. Det betyder, at det fremover bliver indholdet af emballagen, der er afgørende for, om der skal betales afgift eller ej.

Initiativet giver samlet set en håndsrækning til erhvervslivet på 460 millioner kroner hvert år fra 2015 og frem.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) afviser, at regeringen dermed slækker på den grønne profil for at tækkes erhvervslivet.

- Vi skal have i baghovedet, at den her regering stadig er den grønneste regering, vi har haft i Danmark, siger han ved fremlæggelsen af regeringens vækstplan.

Holger K. Nielsen fremhæver, at Danmark ligger "suverænt i toppen" i forhold til andre lande, når det gælder energiafgifter. Derfor er der plads til at lave reguleringer.

- Vi har vurderet, at vi kan godt lempe på disse afgifter, uden at vi af den grund slækker på den grønne profil, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip