Regeringen vil »aldrig« fjerne befordringsfradraget

Det understreger klima- og energiordfører Pernille Rosenkrantz-Theil (S) og afviser blandt andet, at regeringen vil fjerne befordringsfradraget, som er et af embedsmændenes i alt 78 forslag.

»En fjernelse af befordringsfradraget bliver aldrig regeringens politik. Det, der ligger i de beregninger, vi har fået foretaget, er, at vi har taget alle de håndtag, man i teorien kunne vælge at bruge for at nå den 40 procents reduktion af CO2. En hel del af det, der er lavet beregninger på, er ting, vi aldrig kunne finde på at gennemføre,« siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Regeringen vil således heller ikke sænke fartgrænsen på motorvejene fra 130 til 110 kilometer i timen, som også er et af forslagene i virkemiddelkataloget.

»Det har vi så heller ikke tænkt os, men det har været en af de ting, der er blevet debatteret, og derfor er det rimeligt, at der bliver lavet beregninger på det. Vi kan bare konstatere, at det, man får ud af det forslag, slet ikke står mål med, hvor meget man vil genere folk ved at gennemføre en hastighedsbegrænsning,« siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Hun vil ikke fortælle, hvilke forslag regeringen rent faktisk vil følge, men siger, at det er muligt at nå målet om at reducere CO2-udledningen med 40 procent i 2020 »på en måde, hvor vi som samfund vinder på det«.

»Jeg er blevet temmelig overrasket over, at der er så mange lavt hængende frugter, som der er. Jeg havde troet, at vi skulle gå mere til stålet for at kunne nå de 40 procent. Så jeg er heldigvis blevet overrasket, men jeg kan selvfølgelig ikke være konkret omkring det,« siger hun.

Den socialdemokratiske klima- og energiordfører siger, at regeringen skal gennemføre knap halvdelen af embedsmændenes virkemiddelkatalog for at nå sit mål om at reducere CO2 med 40 procent.

Ifølge Berlingske oplysninger vil regeringen heller ikke øge afgifterne på bilkørsel i form af roadpricing, og det ventes heller ikke, at man vil hæve priserne på benzin.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip