Regeringen vil bremse ADHD-eksplosion

Regeringen håber med en ny storstilet handleplan for ADHD at kunne dæmme op for den eksplosive stigning i antallet af ADHD-diagnoser, som man har oplevet de seneste år. Det skriver Jyllands-Posten.

Siden 2001 er antallet af borgere på ADHD-medicin steget fra 2400 til 38.000, og den udvikling er blandt andet baggrund for den nye handleplan, som socialminister Karen Hækkerup (S) offentliggør på en konference i Odense tirsdag.

- I handleplanen har vi samlet al den aktuelle viden, som vi har om, hvordan man bedst hjælper ADHD-ramte familier, og det er mit håb, at kommunerne vil tage den til sig, siger Karen Hækkerup.

Hun peger på, at al forskning viser, at en tidlig indsats kan betale sig, og det er ministerens håb, at en tidlig og målrettet støtte også kan standse stigningen i antallet af diagnoser.

Oprettelsen af mentorordninger for voksne ADHD-ramte, åbne familierådgivninger og forældretræningskurser er blandt ministeriets anbefalinger til kommunerne.

I ADHD-foreningen ser man planen som et vigtigt skridt i anerkendelsen af ADHD som en diagnose, kommunerne skal tage alvorligt.

Formanden for landets socialchefer, socialdirektør i Rødovre Kommune, Ole Pass, betegner handleplanen som flot og ambitiøs, men han frygter, at man har slået et for stort brød op.

/ritzau/

 

Dagens Gossip