Regeringen vil forebygge vold på jobbet

Hjælpen er rettet mod døgninstitutioner og hjemmepleje, hvor arbejdsmiljøet er særligt belastet. Her har 33 procent af de ansatte ifølge den seneste undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø inden for det seneste år været udsat for vold.

»Det er jo et kæmpe problem, at vi har så mange mennesker, der ikke kan få lov til at passe deres arbejde, uden at det kan have meget store konsekvenser for dem. Derfor sætter vi nu fokus på det her område,« siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) til Information.

Hun bebudede før sommerferien et øget fokus på arbejdsmiljøet, og voldspakken er det første tiltag. Der er investeret syv millioner kroner i projektet, der blandt andet består af erfaringsudveksling, hvor den enkelte medarbejder ved at fortælle om en konkret episode med vold eller trusler om vold skal være med til at forebygge og bearbejde voldsepisoder.

Derudover indeholder pakken en lønkompensation for de timer, man bruger på projektet, skriver Information.

Formanden for Socialpædagogernes Landsforbund, Benny Andersen, kalder det »rigtig godt«, at der er vedholdende fokus på problematikken. Han efterlyser dog en samlet registrering af voldsepisoderne, da det hos Arbejdstilsynet ikke er muligt at få et overblik over, hvor mange anmeldelser, der skyldes vold, og det derfor bliver svært at se, om forebyggelsespakken virker.

Samme melding lyder fra fagforeningen FOA, hvor arbejdsmiljøkonsulent Charlotte Bredal kalder det »dybt problematisk«, at regeringen nu laver en række forebyggende tiltag »uden at kunne følge med i, om de hjælper«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip