Regeringen vil fremover gøre det lovligt for folkepensionister at arbejde sort

Skatteminister Thor Möger Pedersen.

Selvom om et nyt lovforslag fra statsminister Helle Thorning-Schmidt og regeringen vil stramme kampen mod sort arbejde, så kan blandt andet folkepensionisterne se frem til at måtte arbejde sort.

I følge lovforslaget må folkepensionisterne og ungarbejderne nemlig udføre for 10.000 kroner sort arbejde hvert år.

Og forslaget bliver vedtaget, da regeringen på forhånd har samlet sig flertal for det, som led i finanslovsaftalen for 2012.

Også unge under 16 år kan se frem til helt lovligt, at kunne udføre sort arbejde i form af småopgaver som eksempelvis hundeluftning og børnepasning.

Håndværkere, der udfører sort arbejde, må derimod fremover kigge sig mere nervøst over skuldrene end hidtil. For lovforslaget indeholder en række tiltag overfor netop denne erhvervsgruppe.

Blandt andet foreslås det, at der indføres hjemmel til, at "der kan foretages kontrol på privat grund uden retskendelse, når der synligt kan konstateres udendørs aktiviteter af professionel karakter".

Skattemyndighederne må altså ganske uanmeldt hoppe over hækken til privat grund, hvis de spotter en mand i murertøj og en spatel i hånden. Ifølge lovforslaget skal den stakkels murerarbejdsmand på forlangende oplyse navn, CPR-nr. og fremvise gyldig legitimation.

Kan/vil han ikke det, vanker der bøde. Og det vil der også gøre, hvis han formaster sig til at have kørt hen til arbejdsstedet i en bil på under 4 tons, der ikke er forsynet med navn eller logo.

Med mindre murerarbejdsmanden altså er folkepensionist!

Skrevet af Claus Forrai, finansbureauet.dk, der er er af netnyhederne.dk's samarbejdspartnere.

Tegn gratis abonnement på FinansBureauets Nyhedsmagasin her:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip