Regeringen vil give lægerne mere i løn

Mange danskere har på det seneste oplevet en reallønsnedgang, men det skal lægerne ikke være bekymret for, fastslår sundhedsministeren.

»Der har været stor bekymring om, hvad lovforslaget betyder for økonomien i almen praksis. Og der vil jeg gerne slå helt fast, at økonomien i almen praksis skal udvikle sig i takt med løn- og prisstigningerne i resten af samfundet,« siger Astrid Krag.

Formanden for Praktiserende Lægers Organisation (PLO), Henrik Dibbern er glad for ministerens udmelding, men mener ikke, at pengene bringer en løsning meget tættere på.

Lægerne er ikke tilfredse med, at de kan fastholde deres nuværende løn på godt 1 million kroner.

I de kommende år har lægerne udsigt til at skulle betjene 30.000 ekstra patienter, og det vil de have flere penge for.

Lægerne forlanger, at deres økonomiske ramme bliver udvidet med 108 millioner kroner.

»Der skal være en vækstramme, for ellers kommer vi til at behandle patienter gratis,« siger Henrik Dibbern.

Chefforhandler for Danske Regioner, Jens Stenbæk (V), accepterer, at regeringen har givet PLO de 97 millioner kroner, men han er til gengæld mere skeptisk, når det handler om PLOs krav om at få 108 millioner kroner oveni for at tilse og behandle nye patienter.

»Det er, som om at de praktiserende læger ikke har opdaget, at det øvrige sundhedsvæsen hele tiden påtager sig nye opgaver inden for den samme økonomiske ramme. Danmark har ikke pengene, hvis lægerne skal have, hver gang de kræver ind,« siger Jens Stenbæk til Jyllands-Posten.

Dagens Gossip