Regeringen vil have karakterkrav

Samtidig vil regeringen give de unge mulighed for at komme ind på en erhvervsuddannelse ad to andre veje. Det kan for det første ske, hvis eleven allerede har sikret sig en praktikplads, men kan også opnås igennem en optagelsesprøve eller optagelsessamtale. De to muligheder er imidlertid udelukkende »kattelemme«, mens karakterkravet skal være den primære adgang til erhvervsskolerne.

Erhvervsuddannelsesordfører Ane Halsboe-Jørgensen (S) bekræfter over for Politiken, at karakterkravene ser ud til at blive en del af regeringens reformudspil i nær fremtid. Hun pointerer, at underviserne på erhvervsskolerne ikke skal bruge tiden på at lære eleverne basale fag som dansk og matematik, men udelukkende have fokus på det fag, som de unge har valgt. Det skal hæve kvaliteten på de udskældte erhvervsskoler, lyder det.

S-ordføreren påpeger i den forbindelse, at man samtidig vil oprette en 10. klasse-linje, der kan ruste de bogligt svage til erhvervsskolerne.

»Vi lukker døren til erhvervsskolerne, hvis du ikke har de rette kvalifikationer. Men så åbner vi nogle andre døre,« siger Ane Halsboe-Jørgensen til Politiken.

Uddannelsesordfører Peter Juel Jensen (V) hilser udspillet velkommen.

»Det er bedre at se lyset lidt for sent end slet ikke at se lyset,« siger han til Politiken.

Dagens Gossip