Regeringen vil indkvartere flygtninge i telte

Venstre-regeringen vil give myndighederne lov til at indkvartere flygtninge i telte.

I første omgang opstilles telte i Beredskabsstyrelsens center i Thisted i løbet af næste uge - primært til enlige mænd.

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fredag i forbindelse med, at han fremlægger en plan for asylstramninger, som skal bremse tilstrømningen til Danmark.

Regeringens asylpakke indeholder 34 initiativer, der fordeler sig på fire områder.

- Udlændingestyrelsen arbejder på at finde indkvarteringspladser til det stigende antal asylansøgere, herunder i form af ordinære indkvarteringspladser, men også ved anvendelse af madrasløsninger på skoler, i fællesrum med videre.

- Herudover arbejdes der blandt andet på at etablere et større antal ekstraordinære indkvarteringspladser på Beredskabsstyrelsens centre og Forsvarets kaserner samt ved opstilling af telte med videre, lyder det i udspillet.

Der er ifølge regeringen primo november cirka 13.000 indkvarterede asylansøgere på asylcentre placeret i 33 forskellige kommuner.

- Udlændingestyrelsen skal have mulighed for at bruge offentlige ejendomme til at huse asylansøgere, siger Lars Løkke Rasmussen (V).

Desuden vil regeringen lempe på de krav, der er til de boliger, kommunerne skal stille til rådighed for anerkendte flygtninge.

Udlændinge- og integrationsministeriet Inger Støjberg (V) og justitsminister Søren Pind (V) har været med til at fremlægge udspillet. Førstnævnte tror, at det nye udspil kan bremse tilstrømningen.

- Vi gør det maksimale for at udvise rettidig omhu, men vi gør det på en måde, hvor vi ikke sætter os i en situation, hvor det er mere attraktivt at komme til Danmark end til vores nabolande, siger Inger Støjberg.

Borgmesteren i Thisted Kommune, Lene Kjelgaard Jensen (V), siger, at hun og kommunen ikke er blevet spurgt til teltlejre, men hun erkender, at det måske er løsningen.

- Vi er en situation, hvor det er svært at blive ved med at finde pladser til de her asylansøgere rundt omkring. Så måske er det en løsning, der er nødvendig i den sammenhæng, siger Lene Kjelgaard Jensen.

Regeringen vil endnu ikke indføre grænsekontrol, selvom støttepartierne Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative har talt for det.

Sverige har indført en midlertidig grænsekontrol torsdag, men det har ikke flyttet Venstres holdning på området.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip