Regeringen vil lade butikker afvise at tage imod kontanter

Fremover skal dine kontanter ikke nødvendigvis være noget værd, når du handler i danske butikker. 

Det er hvertfald en af regeringens planer, som de har præsenteret i deres vækstpakke i Finansministeriet i dag, skriver DR.

Læs også: Fakta: Sådan vil regeringen sparke gang i provinsen

Det skal dog kun dreje sig om en delvis undtagelse af den såkaldte kontantregel, for det skal ifølge forslaget stadig være muligt at bruge kontanter i dagligvarebutikker, hos læger, fysioterapeuter, posthuse, kiosker og apoteker.

Og det at visse forretninger ikke selv kan vælge, om de vil tage imod kontanter ærgrer Dansk Erhverv, der længe har kæmpet for at få ændret i betalingsloven. 

- Tiden er moden til det frie valg. Samfundet har udviklet sig så meget, at der ikke behøver være krav om kontantbetaling længere. Desuden er kontanter blevet umådeligt dyre at håndtere af sikkerhedsmæssige årsager, siger markedsdirektør i Dansk Erhverv, Henrik Hyltoft, til DR.

Læs også: Byt dit 'lig' til kolde kontanter

En del af bekymringerne omkring butikkers afvisning af kontanter har været, at især ældre vil blive ramt af forslaget, men det afviser Henrik Hyltoft og kalder dem 'en minoritet'.

Forslaget er en del af en række vækstinitiativer fra regeringen, der tirsdag præsenterede et forslag om at sænke nogle af erhvervslivets afgifter på blandt andet is, chokolade og øl for 200 millioner kroner.

 

Dagens Gossip