Regeringen vil lægge alt frem i Dong-sag

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) forsøger nu at lukke sagen om salg af aktier i Dong til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Det sker ved at fremlægge alle bud, der var i forbindelse med salget af Dong-aktierne, for Folketingets Finansudvalg.

Meldingen kommer, efter at Goldman Sachs offentligt har understreget, at investeringsgiganten ingen problemer har med, at finansministeren lægger firmaets bud frem for Folketinget.

- Det er meget tilfredsstillende med meldingen fra Goldman Sachs, og det betyder jo nu, at vi for Folketingets Finansudvalg kan fremlægge de tilbud, der er givet i sagen, siger Claus Hjort Frederiksen til TV2 News.

- Så man kan se, hvilke tilbud der er givet, og man vil så også kunne se den aftale, der blev indgået med Goldman Sachs, og det opfylder efter min mening de ønsker, der har været i Finansudvalget.

Dong-sagen pinte og plagede den tidligere SRSF-regering i almindelighed og daværende finansminister Bjarne Corydon (S) i særdeleshed, og kritikerne har hele tiden krævet at få vished for, at salget til Goldman Sachs bundede i, at amerikanerne gav det bedste bud.

Det krævede naturligvis indblik i, hvad der måtte have været af andre bud, men det afviste Bjarne Corydon hele vejen igennem. Men det skal altså være slut nu, fastslår Claus Hjort Frederiksen:

- Vi vil fremlægge de tilbud, der er givet i sagen, de endelige bud, der er givet i sagen og aftalen med Goldman Sachs, siger finansministeren.

/ritzau/

Dagens Gossip