Regeringen vil lytte til alle forslag mod radikalisering

Skrevet af admin

07/04/2016

Mest læste i dag

Der skal sættes hårdt ind over for antiradikalisering. Det er regeringen og Folketingets partier enige om.

Det står klart efter møde hos kirke- og kulturminister Bertel Haarder (V) torsdag formiddag.

Her blev ministeren mødt med flere forslag til at skærpe indsatsen. Og regeringen er klar til at lytte, fastslår Bertel Haarder.

- Der er ingenting, vi ikke kan drøfte. Vi er med på det hele, siger Bertel Haarder (V) efter det første forhandlingsmøde om en ny antiradikaliseringsindsats.

- Der har været fuldstændig frit ord, intet er blevet afvist, siger Bertel Haarder.

Det var blandt andre Folketingets to største partier, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, der havde nye forslag med til forhandlingsbordet.

Begge partier støtter regeringens forslag om at standse hadprædikanter ved grænsen og se på mulighederne for at fratage ekstreme imamer retten til at vie folk.

Derudover vil Dansk Folkeparti forbyde opførelse af flere stormoskéer, give bedre muligheder for at fratage imamer deres danske statsborgerskab og begrænse deres religionsfrihed.

Dansk Folkepartis integrationsordfører Martin Henriksen erkender dog, at det også er vigtigt at handle hurtigt. Derfor kan alle forslag formentlig ikke nå at blive vedtaget i de kommende måneder.

- Hvis vi skal nå at have vedtaget noget i Folketinget inden sommerferien, så skal vi fokusere på nogle enkelte ting, siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) om forhandlingerne om en skærpet indsats mod ekstreme imamer.

Fra Enhedslisten, Alternativet, De Radikale og SF lyder der dog bekymring for, om et flertal vil gå så langt, at det går ud over demokratiet.

- Vi er ikke med på at underminere vores egne demokratiske værdier, for så har vi selv solgt ud, siger De Radikales Sofie Carsten Nielsen.

Ifølge Alternativets Josephine Fock fastslog Bertel Haarder dog fast på mødet, at han trods de mange forslag om en hårdere indsats ikke vil bøje grundloven og religionsfriheden.

På den baggrund fortsætter alle partier indtil videre i forhandlingerne. Dermed kan det ende med en usædvanlig bred alliance i Folketinget mod radikalisering.

- Lovforslagene er ikke fremlagt endnu, men jeg regner bestemt med, at SF kan være med, siger SF-formand Pia Olsen Dyhr efter mødet.

/ritzau/