Regeringen vil måles på sin socialpolitik

I hvert fald hvis det står til regeringen, som netop har fremlagt sine sociale 2020-mål på et pressemøde i Helsingør. Og lykkes det ikke, så kan politiske modstandere, journalister og dem, det hele drejer sig om, slå regeringen oven i hovedet og afkræve svar på, hvorfor målsætningerne ikke er lykkedes, fastslår statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

»Vi er fast besluttede på, at vi vil måles på, om vi har fremdrift i forhold til nogle af vores mest udsatte borgere.«

»Nu tager vi et næste markant skridt for at få alle med i vores samfund. Det fører vores socialpolitik ind i en ny tid. Vi vil måles på, om vi kan hjælpe dem, der har det sværest i vores samfund. Mennesker, der ikke bliver set i hverdagen, og som ikke råber op om deres forhold,« siger statsministeren, der mener, at de svageste danskere udgør samfundets »blinde vinkler«.

Socialminister Annette Vilhelmsen kalder målene ambitiøse og fremhæver, at man fremover kan måle regeringen på fire konkrete punkter i forhold til børn og unge og på fem punkter inden for voksenområdet.

Regeringen lægger blandt andet op til, at 50 procent af de udsatte unge i 2020 skal have en ungdomsuddannelse, når de er fyldt 25 år. I dag gælder det 36 procent. Samtidig skal antallet af hjemløse reduceres med mindst 25 procent, så der maksimalt er 4000 hjemløse i 2020. Endelig skal andelen af kvinder på krisecentre, der har behov for mere end ét ophold, reduceres med mindst 30 procent.

»Vi mener hvert et ord af, hvad vi siger. Vi har ikke råd til at miste og opgive folk, som er på kanten. Vi er ganske ambitiøse. der har aldrig før været sat mål for vores socialpolitik,« fastslår socialminister Annette Vilhelmsen (SF).

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip