Regeringen vil øge eksport til Tyrkiet

Regeringens mål er at øge dansk eksport med 50 procent til Tyrkiet i 2016 i forhold til niveauet i 2011.

Med vækstrater på mere end 5 procent i perioden 2002-2011 og en voksende middelklasse har Tyrkiet udviklet sig til et af de mest lovende eksportmarkeder for dansk erhvervsliv blandt de udvalgte vækstmarkeder. Alligevel halter Danmark efter, når vi sammenligner os med vores nærmeste konkurrenter.

For at nå i mål vil regeringen både styrke og udbygge relationerne med beslutningstagerne i Tyrkiet og synliggøre danske erhvervskompetencer.

Der vil blive gennemført eksportfremstød, som skal åbne døre for danske virksomheder, fremme danske løsninger og indgå partnerskabsaftaler indenfor relevante sektorer.

Tyrkerne ønsker at mindske afhængigheden af importeret olie og gas. De har derfor stor fokus på løsninger inden for vedvarende energi og energieffektivisering.

Inden 2023 vil tyrkerne øge andelen af vedvarende energi i det samlede energimiks fra 10 procent til 30 procent.

Vindenergi alene skal mere end 10 dobles fra de nuværende knap 2.000 MW til 20.000 MW.

For at nå disse energimål forventer den tyrkiske regering investeringer på energiområdet på ca. 750 milliarder kroner indtil 2023.

På sundhedsområdet har tyrkerne et mål om, at hele befolkningen skal have del i sygesikringen. De offentlige sundhedsudgifter er øget med mere end 200 procent i perioden 2003-11 (i 2011 cirka 250 milliarder kroner), og antallet af ansatte i det offentlige sundhedsvæsen er fordoblet i samme periode.

Cirka 85 procent af det anvendte udstyr i hospitalssektoren importeres.

Dagens Gossip