Regeringen vil øge hjælpen til ofre for stormflod

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) ændrer nu reglerne for stormflods-erstatning, så der kommer flere penge til ofrene. Det skriver Erhvervs- og Vækstministeriet i en pressemeddelelse.

Ændringerne kommer til at gælde med tilbagevirkende kraft, så ofrene for decemberstormen Bodil også dækkes ind.

Stormen Bodil udviklede sig til en stormflod, hvor flere fik deres hus oversvømmet. Mange af dem fik kun lave erstatninger, og det vil Henrik Sass Larsen nu lave om på.

- Vi skal sikre, at de ramte familier får en ordentlig og redelig behandling, så de kan komme på fode igen. Det er derfor, at jeg lægger op til en ændring af stormflodsordningen, siger ministeren.

- Jeg har selv set, hvor store konsekvenser stormfloden Bodil har haft for mange familier. Derfor er det vigtigt for mig, at vi gør, hvad vi kan, for at de kan få en normal dagligdag igen.

I brancheorganisationen Forsikring & Pension, bakker man lovændringen op.

- Da det er forsikringsselskaberne, der takserer stormflodsskaderne efter Stormrådets regler, så er det rigtig positivt, at reglerne kommer til at ligne den nuværende praksis i forsikringsselskaberne, siger underdirektør Torben Weiss Garne fra Forsikring & Pension.

De forhøjede erstatninger vil komme til at koste i omegnen af 400 millioner kroner.

Det bliver danskerne selv, der kommer til at betale regningen for de højere erstatninger.

Der vil i fremtiden blive lagt 20 kroner årligt på den afgift, som husejere betaler for deres brandforsikring, oplyser Henrik Sass Larsen.

Ministeren oplyser desuden, at familier, der er blevet genhuset på grund af oversvømmelserne, skal have dækket deres udgifter med op til 12.000 kroner om måneden.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip