Regeringen vil offentliggøre hospitalers resultater

Det er ønsket fra regeringen, som i forbindelse med et nyt sundhedsudspil vil gennemføre, hvad man kalder en synlighedsreform. Herunder bliver en rapport, der viser hospitalernes resultater, hvert år offentliggjort. Men hensigten er ikke at udstille de »dårlige« hospitaler, lyder det fra sundhedsministeren.

»Det handler hverken om at slå nogen oven i hovedet eller at overlade det til den enkelt patient at shoppe rundt efter den bedste kvalitet,« siger sundhedsminister Astrid Krag (SF) og uddyber:

»Denne synlighedsreform og denne nye tilgang til også at bruge resultaterne som et styringsværktøj samlet i sundhedsvæsenet handler jo lige præcis om at sikre, at det ikke er patienten, der skal manøvrere rundt og shoppe efter den bedste kvalitet, men at vi samlet set tager ansvar for, at den bedste kvalitet bliver spredt meget hurtigere,« siger hun.

Håbet og forventningen er således, at de hospitaler, der klarer sig mindre godt, vil lade sig inspirere af dem, der klarer sig godt.

»Jeg forventer, at det betyder, at data, som vi opsamler i dag, kommer til at blive brugt meget mere aktivt som et arbejdsredskab for det sundhedspersonale, som skal løfte kvaliteten i hverdagen,« siger Astrid Krag, der understreger, at det ikke er noget, der vil medføre ekstra papirarbejde for de ansatte på landets hospitaler.

»Vi har ekstremt meget data i det danske sygehusvæsen, som man misunder os i mange andre lande, fordi hvis man bruger det klogt og bruger det til at løfte kvaliteten, som vi gør med den nye reform, så kan vi sikre bedre kvalitet i hele landets sundhedsvæsen,« siger ministeren.

Den nærmere aftale om reformen skal forhandles med Kommunernes Landsforening (KL) og Danske Regioner i slutningen af foråret.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip