Regeringen vil sikre bedre vilkår for netshoppere

Det vil regeringen lave om på, og derfor fremsætter den onsdag flere lovforslag, som skal ændre de danske regler, så de kommer til at følge EU-reglerne. Det betyder, at danske forbrugere får klare retningslinjer for, hvilke regler de skal forholde sig til, når de nethandler inden for Europas grænser.

»Regeringen er optaget af at sikre høj forbrugerbeskyttelse og bedre vilkår for handel på tværs af grænserne,« siger justitsminister Morten Bødskov (S).

»Med det forslag, som jeg fremsætter i dag, øger vi beskyttelsen for forbrugerne uden at spænde ben for de erhvervsdrivende. Vi har fundet en god balance mellem hensynet til forbrugerne og til erhvervslivet, så vi skaber de bedste betingelser for handel på tværs af grænserne,« fortæller han.

Danske netshoppere får blandt andet bedre information med regeringens forslag, og deres vilkår bliver forbedret på flere områder. For eksempel skal man fremover ikke betale for at sende en uønsket vare retur, hvis der ikke på forhånd er oplyst om det på hjemmesiden. Og står der ikke, at kunden har 14 dages fortrydelsesret, forlænger det fortrydelsesretten til et år, og ikke blot de tre måneder, sådan som reglerne dikterer i dag.

Justitsministeriet forventer, at loven kan træde i kraft til juni næste år. Her skal de nye regler gælde i alle EU-lande.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip