Regeringen vil sikre bornholmsk erstatningsfærge

Det bornholmske erhvervsliv og de bornholmske passagerer skal også fremover have glæde af en erstatningsfærge.

I hvert fald hvis det står til regeringen, der netop har fremlagt et udspil om, at der i kontrakten om den fremtidige færgebetjening af Bornholm bliver indskrevet et krav om, at færgeoperatøren skal råde over en erstatningsfærge.

Det skriver Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Erstatningsfærgen kan indsættes i tilfælde af dårligt vejr eller teknisk nedbrud på ruterne mellem Rønne-Ystad og Rønne-Køge.

Det vil sikre en mere robust færgebetjening, hvad enten det er i lavsæsonen, hvor dårligt vejr kan give udfordringer for hurtigfærgerne, eller i turistsæsonen, hvor konsekvenserne af et nedbrud potentielt kan være store.

- I min løbende dialog med bornholmerne de seneste måneder har jeg igen og igen fået fortalt, hvor stor en betydning erstatningsfærgen har for færgebetjeningen af Bornholm.

- Det har jeg naturligvis lyttet til, og når vi samtidig har set, hvordan erstatningsfærgen er en vigtig forudsætning for det bornholmske erhvervsliv og turisme, så har det været vores pligt at handle, siger transportminister Magnus Heunicke (S).

Med kravet om erstatningsfærgen følger også en forøgelse af statens bidrag til den fremtidige færgeoperatør på 30 millioner kroner.

Det følger oveni det årlige tilskud på 279 millioner kroner, som blev aftalt med forligskredsen i december 2014, hvor rammerne for den fremtidige færgebetjening af Bornholm blev lagt fast.

Den nuværende operatør Danske Færger A/S, som står for færgebetjeningen af Bornholm, råder i dag over en erstatningsfærge. Den færge bliver dog også i dag brugt til at besejle rutefarten mellem Rønne og Sassnitz i Tyskland fra marts til oktober.

Tidligere torsdag meldte regeringen ud, at den ønsker at gøre det billigere at sejle til og fra en lang række øer i Danmark.

/ritzau/

Dagens Gossip