Regeringen vil skaffe billigere færger til landets øer

Skrevet af admin

07/05/2015

Mest læste i dag

Regeringen vil gøre færgetransporten til og fra 31 danske øer billigere.

Det skal ske ved at afsætte 60 millioner kroner i 2016 og derefter 133 millioner kroner om året fremover på at nedsætte billettaksterne.

De penge vil ifølge regeringen føre til "markante fald" i billetpriserne, og håbet er, at det kan føre til en halvering af priserne på færgeoverfarten.

- Det her tiltag sigter mod at gøre det billigere at bo og drive virksomhed på de danske øer, siger indenrigsminister og leder af De Radikale, Morten Østergaard (R).

- Vi sætter nemlig både priserne ned for øboerne, når de skal til og fra øerne, men vi indretter det også på en sådan måde, at vi håber, at det kan tiltrække flere turister, siger han.

Regeringen vil målrette tilskuddet til de billigere billetter uden for højsæsonen - højsæsonen er skolernes sommerferie, hvor der i forvejen er mange mennesker, der lægger vejen forbi øsamfundene.

- Ved at fokusere på perioderne uden for højsæsonen, så er det jo vores håb, at flere danske og udenlandske turister i højere grad vil bruge nogle forlængede weekender på øerne, siger Morten Østergaard.

Selvom regeringen altså forventer et markant fald i prisen for at sejle til og fra øsamfundene, så er der dog så mange særordninger med eksempelvis klippekort, at det ikke er muligt præcist at beregne, hvor meget billetterne vil falde på de enkelte ruter.

Pengene hentes fra en pulje til godstransport, hvor der er 48 millioner kroner i overskud.

Resten er ifølge Morten Østergaard dækket ind ved andre tiltag i den samlede pakke af væksttiltag fra regeringen, og derfor skal der ikke skaffes penge til forslaget senere på året, fastslår han.

Blandt øerne, der skal omfattes af forslaget, er Bornholm, Læsø, Samsø, Fanø og Ærø.

/ritzau/