Regeringen vil sløjfe havvindmøller for at dække PSO-hul

Regeringen vil droppe opstilling af kystnære havvindmøller og skære grønne tilskudsordninger væk for at finansiere afskaffelse af PSO-afgiften, erfarer Ritzau.

PSO betales i dag over elregningen af borgere og virksomheder, men EU-Kommissionen har underkendt energiafgiften, fordi den er i strid med EU-reglerne, da udenlandske producenter ikke kan få del i støtten til vedvarende energi.

Afskaffelsen af PSO-afgiften efterlader et hul i statskassen på op mod 70 milliarder kroner over de næste ti år, der skulle gå til grøn omstilling.

Ved at droppe opstillingen af kystnære havvindmøller regner man med at kunne spare staten for otte milliarder kroner.

Forslaget fra regeringen skal modvirke skattestigninger. En mulighed, regeringen ellers har holdt åben - men både Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative stejler.

Regeringens mål er at få forhandlet en aftale på plads inden sommer.

Klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) og erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) præsenterer fredag klokken 10 hele regeringens bud på, hvordan pengene skal findes, og om det er muligt at gøre regningen for den grønne omstilling mindre.

Regeringens mål er, at Danmark i 2050 skal være uafhængigt af fossile brændsler som kul, olie og gas. Den omstilling går indtægterne fra PSO-afgiften til.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip