Regeringen vil straffe nettets ekstremister hårdere

Personer, der spreder terrorpropaganda på nettet, skal lettere kunne dømmes, hjemmesider skal kunne blokeres, og så skal et såkaldt digitalt agentkorps på sociale medier svare igen på ekstreme budskaber.

Sådan lyder tre hovedpunkter i et oplæg fra justitsminister Søren Pind (V), der vil indkalde Folketingets partier til at forhandle om radikalisering, skriver Jyllands-Posten.

- Det er sindssygt vigtigt, at vi viser, at demokratiet faktisk har handlemuligheder, i en tid hvor islamismen udfordrer os, på samme måde som kommunismen og nazismen gjorde, siger han.

Konkret foreslår regeringen at straffe personer, der deler ekstremistisk materiale "groft uagtsomt". Altså også selv om det ikke kan bevises, at personen havde til hensigt, at det skulle bruges i terrorsammenhæng, sådan som straffeloven kræver i dag.

Storbritannien har sådan et forbud, som for eksempel har udløst en dom for at udsende links til videooptagelser af halshugninger.

Et andet forslag går på at få internetudbydere til at blokere hjemmesider med ekstremistisk indhold, sådan som det sker i dag, når Red Barnet og Rigspolitiet anmoder om at få lukket adgangen til sider med børneporno.

Desuden vil regeringen sætte "digitale påvirkningsagenter" til at svare igen på yderliggående budskaber på nettet.

- Det lyder som sød musik i mine ører. Alt, der kan gøre livet besværligt for ekstremister, vil vi gerne drøfte og kigge på, siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip