Regeringen vil tvinge små firmaer til at vise lønstatistik

Det fremgår af et notat fra Beskæftigelsesministeriet, som Avisen.dk har fået fat i.

»Arbejdsgiveren får pligt til at drøfte den kønsopdelte lønstatistik, hvis en lønmodtagerrepræsentant anmoder om det. Hvis virksomheden ikke har en lønmodtagerrepræsentant, kan en medarbejder anmode om at drøfte lønstatistikken,« lyder det i notatet fra Beskæftigelsesministeriet.

Hidtil har kun virksomheder med minimum 35 medarbejdere været pålagt at skulle fremlægge lønstatistik og drøfte eventuelle forskelle, men den ordning vil regeringen altså have udvidet.

»Regeringen ønsker at fremme ligestillingen, ved at gøre den lokale løndannelse mere gennemsigtig. Derfor fremsætter vi et forslag, som skal stramme gevaldigt op på lønstatistikken for mænd og kvinder,« siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) ifølge Avisen.dk.

»Vi vil skabe et vidensgrundlag omkring mænd og kvinders løn lokalt, som skal være et fundament for at tage skridt i retningen af mere ligeløn,« fortsætter beskæftigelsesministeren.

Forslaget bliver modtaget vel i LO, der repræsenterer cirka 1,1 millioner medlemmer af 17 forskellige fagforbund.

»Jeg er glad for, at regeringen nu sætter handling bag ordene og ønsker at gøre fordeling af løn mellem mænd og kvinder mere gennemsigtig,« siger LOs næstformand, Lizette Risgaard ifølge Avisen.dk.

Forslaget forventes at blive fremsat til december.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip