Regeringens »dækkende løsning« bliver ikke evalueret

Det oplyser Arbejdsmarkedsstyrelsen til dr.dk, mens arbejdsmarkedsordfører Nadeem Farooq (R) uddyber over for Berlingske Nyhedsbureau:

»Det er rigtigt, at vi normalt plejer at evaluere vores jobindsatser, men akutjobordningen var en særlig indsats i en svær situation, hvor det er meget svært at sætte tal på, hvor mange af de akutledige, der kommer i job. Så for os har det været et redskab blandt flere til at hjælpe de ledige,« siger han.

Der findes endnu ikke et samlet overblik over, hvor mange der har haft gavn af ordningen, men Berlingske skriver mandag, at 6.316 akutjobopslag i regionerne kun er mundet ud i 195 ansættelser.

Den manglende evaluering møder kritik i oppositionen.

»Alle folk har brug for at blive klogere, også regeringen. Jeg synes, det er kritisabelt. Det er en ordning, der har været slået så stort op, noget der er brugt mange ressourcer på, som så viser det sig at være noget af et flop,« siger arbejdsmarkedsordfører Benedikte Kiær (K) til dr.dk, hvor hun også får opbakning fra sin kollega Hans Andersen (V).

Nadeem Farooq understreger, at regeringen nok skal lære noget af forløbet med akutjobordningen, som han selv betegner som »en behersket succes«.

»Vi ser på effekterne af den ordning, som vi gør med mange andre indsatser, men vi laver ikke en længere evaluering, fordi det ikke er muligt at sætte præcis tal på, hvor mange job, der er kommet ud af det. En ting ved vi, og det er, at vi har gjort flere job synlige for dem, der står til at blive langtidsledige. Det er lykkedes for os, men vi må også samtidig erkende, at der er mange nyledige, der er kommet i job på den ordning, og ikke kun langtidsledige,« siger han.

Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Leif Lahn Jensen (S), siger, at man finder frem til det endelige tal for, hvor mange, der har haft gavn af akutjobordningen, når der skal udbetales pengepræmier til de virksomheder, som har ansat langtidsledige i akutjob.

Han mener, at en evaluering af ordningen er ligegyldig.

»Er det ikke spild af penge at evaluere på en ordning, der stopper i dag? Jeg er heller ikke et sekund i tvivl om, at den har hjulpet nogen. Og jeg vil tillade mig at være glad på deres vegne. Havde det ikke været for akutjobordningen, var de mennesker ikke kommet i job,« siger Leif Lahn Jensen til dr.dk.

Kun mellem 600 og 800 langtidsledige 3Fere er blevet ansat i akutjob, og i regionerne er 6.316 jobopslag mundet ud i 195 ansættelser. En bredere opgørelse fra Ugebrevet A4 har tidligere vist, at færre end hver syvende akutjob besættes med en ledig fra målgruppen. Dét selv om de offentlige og private arbejdsgivere for længst har slået det dobbelte antal job op i forhold til de 12.500, de forpligtede sig til med pakken.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip