Regeringens klimalov lader vente på sig

Den længe ventede konkrete plan for, hvordan regeringen vil nå målet om 40 procent reduktion af co2-udledningen i 2020, blev ikke præsenteret onsdag.

Regeringen venter at være klar med et udspil til en klimalov i næste folketingssamling, som starter til oktober. Det siger Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) på et pressemøde.

- Det er vigtigt, at danskerne kan se sig selv i den proces, som vi skal i gang med. Derfor vil vi tage et skridt ad gangen, siger Martin Lidegaard.

Energiforliget fra 2012 har allerede sikret de første 34 procents reduktion af co2-udledningen i 2020.

- For halvandet år siden indgik vi et energiforlig, hvor vi fandt 34 procent. Vi mangler seks procent, som vi skal finde på anden vis. Det er ikke noget uoverkommelig opgave, siger ministeren.

Han lægger op til en diskussionsrunde med transportsektoren og landbruget, før det endelig udspil til en klimalov fra regeringen præsenteres.

Udgangspunktet vil blandt andet være det idékatalog med de 78 konkrete forslag, som embedsmænd har arbejdet på.

- Vi er ganske tæt på. Vi har fået et katalog med 78 forskellige tiltag, man kan tage. Vi vil vælge de virkemidler, der giver både en klimagevinst og en økonomisk gevinst, siger klimaministeren.

- Hele idéen med at lave et katalog er at få et ordentligt beslutningsgrundlag. Og for at undgå flimmer: Vi vil ikke nedsætte befordringsfradraget eller hastigheden på motorveje, siger Martin Lidegaard med henvisning til et par af idéerne fra kataloget.

Han havde på forhånd meldt ud, at det især vil være landbruget, transporten og byggeriet, der skal bidrage til klimaforventningerne.

Ministeren henviser til, at regeringen allerede har gennemført klimaforbedringer i energisektoren i forbindelse med den seneste politiske aftale på området.

Samtidig fastslår ministeren altså, at regeringen vil lave en plan, som er "økonomisk ansvarlig", og som ikke vil indeholde nye afgifter til erhvervslivet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip