Regeringens Nordsø-politik kaldes fup og fidus

Det siger Liberal Alliances trafikordfører, Leif Mikkelsen (LA), efter at Jyllands-Posten tirsdag skriver, at der ifølge et konsulentfirma kun kommer godt halvdelen af de penge ind fra den øgede olie- og gasbeskatning, som regeringen ellers regner med.

»Regeringen tror, den kan løse sine problemer ved bare at skrue på en ny skatteskrue. Men også denne gang har det vist sig, at det er det rene fup. Den opnår kun at genere olieselskaberne og sende arbejdspladser ud af landet,« siger Leif Mikkelsen i en skriftlig meddelelse.

Konsulentfirmaet Wood Mackenzie, som er blandt statens foretrukne eksperter på energiområdet, fortæller i Jyllands-Posten, at der ikke kan hentes 27,5 milliarder kroner til at forbedre togdriften fra ekstraskat på nordsøolien. I en analyse har firmaet foretaget beregninger, der peger på, at gevinsten ved at stramme nordsøskatten højst vil give 15,4 milliarder kroner.

Forskellen i beregningen af skattegevinsten i Nordsøen skyldes blandt andet, at regeringen satser på at få et milliardbeløb ind i ekstraskat fra det store Svanefeltet. Men feltet er ifølge gasselskaberne Bayerngas og Dong Energy, der netop har opgivet Svanefeltet, for dyrt at udnytte.

Leif Mikkelsen siger i den forbindelse, at »regeringen ikke kan beskatte sig ud af sine problemer med DSB og togdriften i Danmark«.

»Vi får ingen effektiv togdrift, før man sadler om og sætter gang i en privatisering af DSB. Det vil komme togpassagererne til gavn,« siger trafikordføreren.

Dagens Gossip