Regeringens nye tal: Arbejdsmarkedet er i stabil fremgang

Det danske arbejdsmarked er i bedring.

Det slår Finansministeriet og regeringen fast i den såkaldte Økonomisk Redegørelse, der mandag formiddag blev offentliggjort.

Ifølge rapporten har der hersket en "stabil fremgang" på det danske arbejdsmarked gennem "de senere år".

Blandt andet har beskæftigelsesvæksten især fundet sted i den private sektor, hvor næsten 45.000 flere personer er kommet i arbejde siden foråret 2013, lyder det i rapporten.

Fremgangen i beskæftigelsen vil særligt komme til udtryk i den private sektor og indebærer, at ledigheden falder til 123.000 personer i 2016. Det vil i givet fald være det laveste niveau siden 2009.

- Den mest positive nyhed om arbejdsmarkedet er, at vi forventer, at beskæftigelsen i den private sektor vil fortsætte. Den solide fremgang i beskæftigelsen i de kommende år har vi skabt rum til gennem reformer, siger finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Tallene viser samtidig, at fremgangen er bredt funderet geografisk over hele landet, men den sundeste udvikling står hovedstadsområdet dog for på grund af en højere tilflytning til København og omegn.

Desuden forventer regeringen ikke, at forbedringerne i arbejdsmarkedet vil betyde flaskehalse, men advarer dog imod, at "særligt specialiseret arbejdskraft" kan blive en mangelvare i fremtiden, lyder det.

Selvom rapportens sider om arbejdsmarkedet viser fine takter, viser redegørelsen også, at dansk BNP-vækst forventes mindre i år og 2016.

Det har fået Claus Hjort Frederiksen - forud for præsentationen - til at tale om, at SR-regeringen før valget har "photoshoppet" dansk økonomi, så den så bedre ud, end den rent faktisk var.

/ritzau/

Dagens Gossip