Regeringsansatte smadrede journalisters computere

Det skriver redaktøren for The Guardian, Alan Rusbridger, i en klumme.

Hans avis modtog masser af dokumenter fra Wikileaks, som den tidligere CIA- og NSA-officer Edward Snowden havde lækket.

Alan Rusbrudger skriver, at han blev kontaktet af en højtstående ansat i regeringen, der krævede, at avisen ødelagde de dokumenter, de arbejdede med. Det nægtede Alan Rusbridger.

En måned senere blev han ringet op af en anden regeringsansat.

- Du har haft dit sjov. Nu vil vi have tingene tilbage, lød beskeden angiveligt.

Følg Dagens.dk på Facebook - gratis nyheder hver dag

Herefter fulgte flere møder. Her fik redaktøren at vide, at hvis The Guardian ikke gjorde, som regeringen ønskede, ville de blive slæbt i retten. Til det svarede Alan Rusbridger, at journalisterne såmænd ikek behøvede at lave deres arbejde fra England.

- Og herefter fulgte et af de mere bizarre øjeblikke i The Guardians lange historie - da to sikkerhedseksperter fra regeringen så til, at harddiske fra The Guardians kælder blev ødelagt for at sikre sig, at der ikke var noget i de smadrede metalstykker, der kunne have nogen som helst interesse for forbipasserende kinesiske agenter, skriver Alan Rusbridger.

- Det føltes som en sær, meningsløs, symbolsk handling, der intet forstod omkring den digitale tidsalder. Vi vil fortsat lave tålmodig, omhyggelig journalistik om Snowden-dokumenterne, vi vil bare ikke gøre det fra London, lyder det slutteligt fra redaktøren.

Hvordan premierminister David Cameron og regeringen forholder sig til Alan Rusbridger beskyldninger, vides endnu ikke.

Dagens Gossip