Regeringsindgreb vækker harme på Enhedslistens årsmøde

Partiets spidskandidat til kommunalvalget i København, Morten Kabell, vil eksempelvis arbejde for, at landets hovedstad ikke længere skal være medlem af KL. Udmeldingen skal ske, så København på egen hånd kan lave lokalaftaler med lærerne.

»I København har vi foreslået at melde os ud af Kommunernes Landsforening, så vi ikke behøver at tage del i KLs diktater. De 20 millioner kroner, København i dag betaler til KL, kan vi bruge betydeligt bedre,« siger Morten Kabell og peger på serviceforbedringer, flere ansatte i daginstitutioner og på skolerne.

»Det har der indtil videre ikke været flertal for, men vi giver ikke op,« siger Morten Kabell.

Politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) er ligeledes oprørt over regeringsindgrebet, som St. Bededag er vedtaget med stemmer fra alle partier i Folketinget med undtagelse af Enhedslisten og Liberal Alliance.

Hun kalder det aftalt spil mellem KLs chefforhandler Michael Ziegler og finansminister Bjarne Corydon (S).

»Det har jo været skuespil fra starten. Der har ikke været tale om reelle forhandlinger på noget tidspunkt. Corydon og Ziegler havde besluttet sig for, at lærerne skulle tromles. Det gjorde de først med et lockout, og nu gør de det med et regeringsindgreb, som jo helt entydigt er på KLs side, ikke på lærernes,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

»Grunden til, at det bekymrer mig så meget er fordi, at det kommer til at gå ud over vores alle sammens skole. Det er jo vores børn, det går udover, hvis lærerne ikke har tid til at forberede sig og ikke har ordentlig tid til skole-hjem-samtaler,« siger hun.

Folketinget har siden torsdag hastebehandlet lovforslaget, der blandt andet afskaffer lærernes arbejdstidsregler og udfaser 60-årsreglen. Partierne har stillet i alt 41 ændringsforslag, som alle blev nedstemt under 2. behandlingen fredag.

Det betyder, at lærerne kan møde på arbejde mandag, og eleverne kan komme i skole og få undervisning efter fire ugers lockout.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip