Regeringsparti foreslår selv omlægning af brugerbetaling

I 2006 stillede de Radikale et beslutningsforslag om at nedsætte et ekspertudvalg, der skulle analysere brugerbetaling, og det er stadig partiets holdning her syv år senere. Det understreger Camilla Hersom (R), sundhedsordfører for De Radikale, over for dr.dk.

»Det korte svar er ja. Og så spørger du sikkert, hvorfor vi så ikke har fået det gennemført endnu, og der kan jeg bare sige, at det er meget højt på vores liste,« siger Camilla Hersom til netmediet og påpeger, at den radikale partiforening har haft et udvalg, der netop så på brugerbetaling på sundhedsområdet.

Hun siger også til dr.dk, at de Radikale ikke ønsker mere brugerbetaling, men at det kan give god mening at se på, om den nuværende brugerbetaling kan indrettes bedre.

Ifølge Venstres gruppeformand, Kristian Jensen (V), er der brug for en fordomsfri debat om, hvordan brugerbetalingen i sundhedsvæsenet opkræves. Men det er ikke noget, der huer Socialdemokraterne og SF.

»Vi har et offentligt sundhedsvæsen i Danmark, der fungerer godt, og som vi betaler over skatten. Det er vigtigt, at alle har adgang til sundhedsvæsenet uanset pengepungens størrelse. Vi bør snarere bekæmpe den sociale skævhed i Danmark i stedet for at øge uligheden,« siger Jonas Dahl til Berlingske Nyhedsbureau.

»I dag er der er ti års forskel i levetid på den højtuddannede og den lavtuddannede. Det er en kæmpe forskel, og den forskel, frygter jeg, vil øges, hvis vi får mere brugerbetaling,« tilføjer Jonas Dahl.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip