Region har fejludbetalt millioner til kriseramte Bios

Skrevet af admin

07/07/2016

Mest læste i dag

Region Syddanmark har betalt mere end 30 millioner kroner for meget til ambulanceselskabet Bios, som nu skal betale pengene tilbage til regionen.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Region Syddanmark har hasteindkaldt Bios til et møde torsdag morgen.

Rikke Vestergaard, koncerndirektør i Region Syddanmark, bekræfter, at der er betalt mere end 30 millioner kroner for meget til Bios.

- Som det ser ud nu, så har vi ved en fejl udbetalt en måned for meget til Bios, siger hun til avisen.

Hvordan mellemværendet skal løses, er det for tidligt at sige noget om, tilføjer hun.

Rikke Vestergaard erkender på et spørgsmål fra avisen, at "det er meget beklageligt", at en offentlig organisation i den grad fejler med en overførsel i den størrelsesorden.

Bios afleverede tirsdag et forsinket et regnskab med et underskud på 42 millioner kroner før skat for 2015. Selskabet har ifølge avisen aktuelt alvorlige likviditetsproblemer.

Region Syddanmark skal ifølge kontrakten med Bios betale omkring 30 millioner kroner forud hver måned.

Men ifølge det regnskab, der blev offentliggjort tirsdag, havde regionen pr. 31 december 2015 betalt næsten 62 millioner kroner i forudbetalinger til ambulanceselskabet.

I en kommentar til sagen siger Bios-direktør Morten Hansen, at der ikke er noget at komme efter.

Ifølge Morten Hansen skyldtes den dobbelte forudbetaling, at regionen på grund af juleferien lavede en indbetaling i slutningen af 2015 i stedet for i starten af 2016.

- Når der bliver registreret to månedlige forudbetalinger i årsregnskabet, skyldes det, at man har en forudbetaling, som bliver gennemført inden årsskiftet på grund af juleferie, siger Morten Hansen til avisen.

/ritzau/