Region og sygeplejersker: Sundhedspenge får svag effekt

De penge, som regeringen og blå blok har givet på finansloven til sundhedsvæsnet, kommer ikke til at lette budgetterne på landets sygehuse. Det siger regionsrådsformanden i Region Nordjylland, Ulla Astman (S).

- Vi ser frem til de ekstra ressourcer, som er sat af til at nedbringe overbelægning på sygehusene. Der er tale om penge, som vi allerede var blevet stillet i udsigt, da vi i regionerne tidligere på året indgik en økonomiaftale, siger hun.

- Af samme grund har vi allerede i budgettet for 2016 forudsat, at der ville komme ressourcer til at styrke det område.

Ifølge Ulla Astman kommer pengene ikke til at ændre på de besparelser, der har været varslet.

- Vi kender endnu ikke præmisserne for, hvordan og hvornår regeringen vil udmønte pengene, så derfor bliver vi nødt til at holde snuden i sporet og følge besparelsesplanen, siger hun.

Også formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, tvivler på, at patienterne kommer til at mærke noget til de mange penge.

- Med dagens finanslovsaftale har regeringen ikke indfriet sit valgløfte om at komme overbelægningen på vores sygehuse til livs, siger hun.

- 2,4 milliarder kroner lyder som et markant løft af sundhedssektoren. Og det er godt, at de er fundet. Men sandheden er, at 2,4 milliarder kroner ikke står mål med det kraftigt voksende pres på sundhedssektoren, vi oplever i disse år.

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) afviser kritikken og peger på, at nogle af de penge, der går til en handlingsplan for ældre medicinske patienter, går til en akutpakke mod overbelægning.

- Vi sagde under valgkampen, at vi ville gøre noget ved overbelægningen på de medicinske sygehusafdelinger og lave en national handlingsplan, så vi kan få reduceret overbelægningen, siger hun.

- Nu har vi aftalt at sætte penge af til planen fra 2016, og det er jeg selvfølgelig rigtig godt tilfreds med.

Formanden i Lægeforeningen, Andreas Rudkjøbing, glæder sig også over, at der bliver tilført penge til sundhedsvæsnet.

Han savner dog, at politikerne på Christiansborg tager stilling til, hvordan sundhedsvæsnet skal håndtere de voksende udgifter til sygehusmedicin.

- Det er ærgerligt, at der ikke bliver afsat penge til et uafhængigt, nationalt lægemiddelinstitut, siger han og tilføjer:

- Det kan samle den faglige rådgivning af politikerne og klæde dem på til at foretage den prioritering, som er helt nødvendig, hvis vi skal sikre patienterne mest mulig sundhed for pengene.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip