Region: Rod i sygehusplaner rammer ikke patienterne

Tidsplanerne skrider, og plantegningerne må revideres.

Til stor frustration for regionsrådsformanden i Region Midtjylland er flere jyske supersygehuse forsinkede, og budgetterne for byggerierne er under pres.

- Det er rigtigt, rigtigt irriterende, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S) til Ritzau.

Men patienterne kommer ikke til at lide under problemerne, understreger han.

- Når patienterne flytter ind, skal byggeriet være 100 procent færdigt. Patienterne må ikke mærke noget til det her, og det gør de heller ikke.

- Hvis vi skal skære noget væk, så er det de funktioner, som ikke har noget med patienterne at gøre, siger Bent Hansen.

Statusrapporter lavet til regionsrådet i Region Midtjylland gør det klart, at byggerierne af de jyske sygehuse langt fra går efter planen. Det skriver Jyllands-Posten tirsdag.

I Viborg er byggeplanerne for et moderne akuthospital ændret markant, og en etage er pillet af byggeriet i Gødstrup ved Herning for at dække et hul i budgettet.

I Skejby ved Aarhus vil regionen tage halvdelen af en administrationsbygning ud af byggeplanerne for at spare penge.

Der er dog ikke udsigt til, at Region Midtjylland vil bede sundhedsministeren om flere penge for at få de nye supersygehuse op i fuld drift, oplyser Bent Hansen.

- Vi ved godt, hvad spillereglerne er, og vi laver de nødvendige tilpasninger for at få pengene til at slå til, siger han.

Regionen vil ty til såkaldte reservepuljer for at få styr på byggerierne.

Og så vil regionsrådsformanden have opklaret, hvem der har ansvaret for, at tidsplanerne ikke kan overholdes, og for at byggerierne er blevet dyrere end ventet.

I alt skal der bygges og renoveres 16 såkaldte kvalitetsfondsbyggerier, og seks af dem er nye supersygehuse. De nye supersygehuse skal ligge i Aalborg, Gødstrup, Aarhus, Odense, Køge og Hillerød.

Akutafdelingen på supersygehuset i Skejby ved Aarhus skulle stå færdig i 2016, men byggeriet er forlænget til oktober 2017.

/ritzau/

Dagens Gossip