Region Syd trækker 2,8 millioner i betaling til Bios

Skrevet af admin

17/04/2016

Dagens topnyheder

Siden januar har Region Syddanmark modregnet omkring en million kroner om måneden i regionens betaling til ambulanceselskabet Bios.

Pengene er holdt tilbage, fordi Bios ikke har leveret det aftalte antal ambulanceberedskaber.

Ifølge beredskabsinfo.dk har regionen indtil videre modregnet 2,8 millioner kroner - fordelt på en million kroner i januar, 0,8 million kroner i februar og 0,98 million kroner i marts.

Formanden for regionens præhospitale udvalg, Thyge Nielsen (V), bekræfter tallene over for Ritzau.

- Vi betaler selvfølgelig kun for det, vi får. Så enkelt er det, forklarer han med henvisning til, at det hollandske ambulanceselskab fortsat ikke leverer den aftalte vare 100 procent.

- Når vi modregner det, vi har frakøbt, så er vi oppe på en leverance på 97 procent. Og det har vi været de sidste tre måneder, siger Thyge Nielsen.

Han henviser til, at regionen har valgt at frakøbe to ambulanceberedskaber hos Bios og i stedet tilkøbt to beredskaber hos konkurrenten Responce.

Ud over modregningen skal Bios også betale en bod til regionen for manglende opfyldelse af kontrakten. Bodens størrelse er dog endnu ikke gjort op.

Bios overtog ambulancedriften i store dele af den sydjyske region i september sidste år.

Men det er endnu ikke lykkedes selskabet at skaffe tilstrækkelig mange reddere til at bemande ambulancerne.

Bios har blandt andet forsøgt sig med kontante bonusser på op til 50.000 kroner for at lokke reddere over til selskabet.

Alligevel mangler selskabet cirka 50 reddere for at nå op på idealbemandingen på 550 reddere.

Direktøren i Bios Danmark, Morten Hansen, erkender, at selskabet endnu ikke kan levere 100 procent som aftalt med regionen.

- Vi leverer cirka 97 procent af den kontrakt, vi har med regionen, og med tilfredsstillende responstider på niveau med tidligere, siger Morten Hansen.

- Det glæder mig egentlig, for det er velkendt, at vi ikke er på fuld bemanding, siger Bios-direktøren.

Han forklarer, at selskabet søger at løse manglen på reddere dels ved at omskole tyske reddere, dels ved at tage flere elever ind, end man er forpligtet til.

Hvornår Bios når op på fuld bemanding, tør han ikke sige.

- Det er svært at give en tidsmæssig indikation på, hvornår vi er fuldt bemandet. Men hvis ikke vi kan rekruttere til det, så er vi indstillet på at uddanne os til det, siger Morten Hansen.

Han mener ikke, at Bios kunne have forudset, at det ville blive så vanskeligt at skaffe tilstrækkelig mange reddere.

- Vi havde forventet, at vi kunne rekruttere de reddere, der arbejdede lokalt for Falck. Det har vi også gjort, men ikke i det forventede omfang, siger Morten Hansen.

/ritzau/