Region Syd: Vi har handlet i borgernes interesse

Skrevet af admin

28/08/2015

Mest læste i dag

Med beslutningen om ikke at opsige kontrakten med hollandske Bios som ny ambulance-operatør på Fyn og i Sønderjylland har Regionsrådet i Region Syddanmark handlet i borgernes bedste interesse.

Det siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V) til Ritzau.

- Det er min vurdering, at det her er den måde, vi bedst kan sikre ambulancedriften i Syddanmark på. Og et flertal i regionsrådet har været enige i det.

Fredagens beslutning kommer på trods af, at regionen har mistet tilliden til selskabet, der fire dage inden, det skulle overtage driften efter Falck, undlod at orientere regionen om, at der var store problemer med at skaffe mandskab nok til at bemande ambulancerne.

Regionen mødes i weekenden med den danske direktør Morten Hansen og vil holde selskabet i kort snor.

Spørgsmål: I siger, at I vil holde øje med Bios dagligt. Hvordan har I tænkt jer at gøre det?

- Vi vil sørge for, at der allerede fra på mandag vil være nogle af vores medarbejdere til stede på kontoret hos Bios. De skal følge vagtplanen tæt og også alt andet, der har med ambulancedriften i Syddanmark at gøre.

- De skal sørge for, at vi har de rigtige oplysninger om vagtplanen og sørge for, at der bliver fulgt op på det, der skal følges op på.

Spørgsmål: Hvor længe har I tænkt jer, at de skal blive ved med det?

- Der er sket et tillidsbrud i forhold til vores samarbejde med Bios, og derfor vil vi tage nogle ekstraordinære tiltag, indtil vi føler, at vi kan stole på Bios igen.

Spørgsmål: Hvor langt tid skal der efter din opfattelse gå, før tilliden er genoprettet?

- Det vil jeg ikke sige på nuværende tidspunkt, Det kommer an på, hvordan vores samarbejde kommer til at fungere. Men det er klart, at vi skal have en alvorlig drøftelse med ledelsen i Bios om, hvordan vi får genoprettet tilliden.

Spørgsmål: Hvad skal der til, for at I føler, at tilliden er genoprettet?

- Det kræver, at vi ikke føler, at vi får forkerte oplysninger, at vi bliver orienteret i tide, når der er ting, der skal håndteres, og at vi i det hele taget kan stole på, at ambulancedriften kører.

For at få vagtplanerne for september klar har regionen og Bios aftalt, at Bios kan købe sig til ekstra ambulancefolk udefra.

Stephanie Lose vil ikke sætte dato på, hvornår Bios selv skal have personale nok til at fylde vagtplanerne.

- Det afgørende for os er, at vagtplanerne over det næste stykke tid bliver konsolideret og hænger mere og mere sammen samt, at overenskomst og arbejdsmiljøregler bliver overholdt.

/ritzau/