Region Syddanmark skærper it-sikkerheden

Automatisk skanning af alle dokumenter for CPR-numre før publicering på regionens hjemmesider og regelmæssige skanninger for CPR-numre af alle regionens hjemmesider. Det er nogle af de tiltag, som Region Syddanmark nu sætter i værk for at undgå, at personfølsomme oplysninger bliver synlige på internettet.

Regionsrådspolitikerne har på forretningsudvalgsmødet i dag (onsdag, red.) fået en foreløbig mundtlig redegørelse om de tiltag, som regionen nu sætter i værk.

- Når personfølsomme oplysninger havner på internettet, skyldes det som regel en menneskelig fejl. Vi er omkring 25.000 medarbejdere i regionen, og derfor kan der ske fejl. Men vi skal gøre alt for at undgå det, og som første skridt beder vi nu vores it-leverandører om at udvikle nogle sikkerhedssystemer, som skal forhindre fejl. Samtidig indskærper vi, at de retningslinjer, vi har på området, skal følges, siger regionsdirektør i Region Syddanmark, Mikkel Hemmingsen.

Siden Region Syddanmark i weekenden blev opmærksom på, at navne og CPR-numre på 69 kræftpatienter var synlige på internettet, har regionens it-afdeling dels arbejdet på at få fjernet oplysningerne fra internettet og dels arbejdet på at forhindre flere læk. Regionens it-afdeling har endnu ikke afsluttet dette arbejde.
 

Dagens Gossip